Restaurant din sectorul 5 amendat cu 20.000 de lei de ANPC

Au fost descoperite numeroase nereguli

Sursa foto: Facebook/ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au realizat un control la un restaurant din Capitală. Este vorba despre Excellence, operat de Selenium Expres Service SRL.

La fața locului, comisarii au descoperit multiple nereguli, drept care au aplicat amenzi de peste 20.000 de lei.

Serviciile prestate puneau în pericol consumatorii

Potrivit comunicatului ANPC, menționat de AGERPRES, operatorul presta servicii de alimentaţie publică ce puteau pune în pericol viaţa, sănătatea şi interesele economice ale consumatorilor.

Abaterile constatate de comisari sunt numeroase. Ele vizează utilizarea unor materii prime, semipreparate şi preparate finite fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limită de consum, nerespectarea regimului de temperatură al produselor, utilizarea unor spaţii frigorifice total neigienizate şi a unor sisteme de ventilaţie aferente, cu zone ruginite, mucegai si chedere rupte, folosirea unor tăvi de copt degradate, ustensile de bucătărie neprofesionale cu grad ridicat de uzură, schimbarea stării termice a produselor, folosirea unor legume cu modificări organoleptice, depozitarea produselor alimentare direct pe paviment, folosirea grătarului total neigienizat cu arsuri masive şi depozite grosiere de resturi alimentare, utilizarea unor mijloace de cântărire fără verificare metrologică, precum şi lipsa autorizaţiei de funcţionare pe anul în curs.

Academia Comisarilor monitorizează mediul online

Trebuie menționat faptul că restaurantul Excellence a fost verificat de comisarii ANPC ca urmare a alertelor din mediul online. Acestea s-au concretizat printr-un control la fața locului, control ce a dus la aplicarea mai multor sancțiuni. Acestea constau în amenzi în valoare de 20.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a peste 100 kg de produse alimentare neconforme în valoare de circa 2.500 lei şi oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor.

În cadrul programului Academia Comisarilor au fost constituite grupuri de tineri comisari care monitorizează mediile online. Scopul constă în observarea rapidă a semnalelor transmise pe această cale de consumatori.

Citește și O nouă lege oferă puteri sporite polițiștilor locali