Băsescu îi dă zero șanse lui Cîțu ca premier. Președintele Klaus Iohannis a ales că prim-ministru un economist excelent, dar din punct de vedere al premierului care trebuie să coaguleze o majoritate, alegerea președintelui este catastrofală, consideră eurodeputatul Traian Băsescu, președinte de onoare al PMP.

Băsescu îi dă zero șanse lui Cîțu ca premier

„Din punct de vedere al economistului, alegerea președintelui a fost excepțională, a ales un economist excelent. Din punct de vedere al premierului care trebuie să coaguleze o majoritate, alegerea președintelui este catastrofală”, a spus Băsescu la RFI România.

Fostul președinte consideră că Florin Cîțu nu va reuși să pună cap la cap o construcție politică, care să dea României un Guvern stabil.

Cîțu, unul dintre cei mai acerbi adversari ai PSD

„În primul rând, a fost unul din adversarii cei mai acerbi ai PSD-ului, adesea explicând calificat care este dezastrul guvernării PSD, ceea ce PSD-ul nu recunoaște și ceea ce PSD-ul este obișnuit să sancționeze. PSD-ul, când îi spui că face greșeli, erori, de regulă nu se uită să vadă ce a făcut, ci încearcă să se răzbune pe cel care i-a spus-o. Deci Cîțu nu are nicio șansă să facă o majoritate în care să atragă și PSD-ul sau chiar Pro România”, a punctat Băsescu.

Citește și Firea, cel mai tare banc despre Cîțu, după ce Iohannis l-a propus premier

Fostul președinte spune că „PMP-ul, cu certitudine, va face ce a făcut și la Guvernul Orban II, va vota, dacă va avea ocazia, va vota Guvernul Cîțu”.

#NEWS