Proprietarul Pro TV a murit într-un accident de elicopter în Alaska

Miliardarul ceh, Petr Keller era un pasionat al sporturilor de iarnă

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter, soldat cu cinci morți și un rănit, în Alaska, relatează Reuters.

Căutătorii au găsit locul accidentului și supraviețuitorul sâmbătă seara târziu după ce elicopterul a fost raportat ca fiind în așteptare, au declarat soldații într-o declarație scrisă. S-a raportat că persoana rănită se află în stare gravă, dar stabilă. Elicopterul transporta schiori care fuseseră într-un tur turistic, au spus soldații. Totodată, Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor va investiga accidentul, au transmis soldații. Ghețarul Knik, în nordul Munților Chugach, este o destinație pentru zboruri turistice și, vara, drumeții și excursii cu barca.

PPF, proprietarul Pro TV

PPF a finalizat, anul trecut, achiziția companiei-mamă a Pro TV, Central Media Entreprises. Tranzacția a fost finalizată după ce Comisia Europeană a aprobat preluarea, de către PPF, a operațiunilor CMRE din România, Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia.

Kellner era o figură proeminentă a lumii afacerilor din Cehia post-comunistă, Forbes estimând averea sa la 17,5 miliarde de dolari. El a înființat compania de investiții PPF în anii ’90, Kellner și partenerii săi luând parte la schema prin care Cehia a privatizat sute de companii de stat.

PPF s-a dezvoltat în domeniile asigurări, finanțe, telecomunicații, media, manufacturier și biotech, desfășurând afaceri în Europa, Asia și Statele Unite.

Kellner, în Top 100 Forbes

În 2018, Kellner a fost cotat de revista americană Forbes drept al 88-lea cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată la 15,5 mld. dolari. Cu toate acestea, presa cehă îi estima averea la mai puţin de 10 mld. dolari.  Grupul PPF gestiona în 2018 active mai mari de 45 mld. euro. Petr Kellner era acţionarul principal al grupului şi deţinea 99% din acţiuni.

Potrivit site-ului PPF, fondul de investiţii controlează peste 20 de companii, dintre care cel puţin şapte au operaţiuni şi în Rusia. Cele 20 de companii activează în mai multe industrii, printre care servicii financiare, telecomunicaţii, biotehnologie, real estate, asigurări, agricultură şi inginerie mecanică.

Citește și: Cornelia Catanga s-a stins, în această dimineață, în urma unui stop cardiorespirator