Trei cluburi cunoscute din București au fost închise de autorități, după mai multe avertismente și amenzi date pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat, sâmbătă, că activitatea clubului Bamboo a fost suspendată, după ce a organizat o petrecere într-un cort construit fără autorizație pe un sit arheologic protejat. „Nu vor organiza petreceri ilegale acolo. Nu vor funcționa fără autorizație. Nu vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum”, a scris edilul pe Facebook. Poliția Capitalei a anunțat că firma care administrează clubul a fost amendată cu 30.000 de lei.

Proprietarii clubului LOFT au primit trei sancţiuni în valoare de 42.000 de lei, iar DSP a dispus suspendarea activităţii pentru 30 de zile. Au fost verificate şi terasele din parcul Herăstrău. Casa di David va avea activitatea suspendată pentru 30 de zile, după trei sancţiuni în valoare de 48.000 de lei.

OUG pentru suspendarea activității în caz de nerespectare a legilor în vigoare

La începutul săptămânii, premierul Florin Cîțu a anunțat că Executivul are pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru situația în care Parlamentul nu aprobă propunerea Guvernului, cu privire la suspendarea activității acelor cluburi care nu respectă legislația în vigoare. „Am avut un amendament pe care parlamentarii nu au vrut să îl depună. Dl. Bode a spus, astăzi (n.r. luni), foarte clar: dacă nu va fi susținut în Parlament, avem pregătită o ordonanță de urgență prin care vom suspenda activitatea acelor cluburi care nu respectă legislația în vigoare. Activități economice, nu este vorba numai de cluburi. Știți foarte bine amendamentul: cei care nu respectă, propunerea este de a li se suspenda activitatea, în primă fază pe două săptămâni, după aceea, mai mult”, a spus Florin Cîțu.

„Nuntă spartă” într-un restaurant a lui Ștefan Mandachi

Poliția din Suceava a întrerupt o nuntă ce se desfășura la Suceava, într-unul dintre restaurantele omului de afaceri Ștefan Mandachi. La eveniment participau aproximativ 170 de persoane, iar în urma controlului au fost acordate trei amenzi, de 10.000 proprietarului, respectiv de câte 2.000 de lei mirilor. Nuntașii au primit doar un avertisment.

Pe pagina sa de Facebook, Mandachi a reacționat. „Dețin 70 restaurante. Nici să fiu SUPERMAN nu mă pot teleporta în toate în aceeași zi. Este logic că la un asemenea nivel să deleg managementul. De pildă, astăzi eram în drum spre Olanda. Încă de acum 12 luni, am dat o DISPOZIȚIE SPECIALĂ, NENEGOCIABILĂ, ABSOLUTĂ: nu încălcați nicio prevedere legală anti-covid19 și așteptați AVIZUL ȘI SEMNĂTURA AVOCATULUI! Din pricina acestei reguli stricte, echipele mele au refuzat SUTE DE EVENIMENTE. SUTE, fără să stau la negociere cu vreun client. Răspunsul este clasic: în toate saloanelele companiei nu se organizează evenimente! PUNCT”, a scris omul de afaceri, relatează Hotnews.

Citește și: Gabi Bădălău, plin de bani, dar și de probleme