Bani alocatii copii

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că alocațiile copiilor trebuie dublate, respingând astfel, sesizarea Guvernului care a contestat o Lege adoptată de Parlament, la începutul luni iunie, prin care era eliminată Ordonanța de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la 1 august.

Judecătorii CCR au decis însă, că alocațiile trebuie dublate înainte de 1 August, iar acest lucru înseamnă aproape 3,66 de milioane de copii ar trebui să primească bani mai mulți de luna viitoare. Concret este vorba de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, alocații în valoare de 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, respectiv 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Reamintim că la sfârșitul lunii trecute Guvernul a sesizat la CCR legea privind dublarea alocațiilor, susținând că în acest proiect de lege nu sunt prevăzute sursele de finanțare.

„Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituțională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanțare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului și fără o încercare de colaborare și deja am câștigat la Curtea Constituțională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanțare și nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, spunea prim-ministrul Ludovic Orban, la data de 22 iunie, într-o conferință susținută la sediul PNL. A doua zi, Guvernul sesiza Curtea Constituțională.

Citește și: Nici pentru copii nu sunt bani! Guvernul atacă la CCR legea care prevede dublarea alocațiilor

HashtagNews.ro