Cîțu vrea ca legea salarizării să treacă prin Parlament

Premierul exclude varianta ordonanței de urgență, în ceea ce privește legea salarizării

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că nu își dorește o ordonanță de urgență pe tema modificării legii salarizării: „Va trece prin Parlament”, a declarat acesta, într-o primă instanță, potrivit Mediafax.

„Modificarea Legii salarizării are un obiectiv mult mai mare decât sporurile. Legea salarizării trebuie să reflecte legătura directă și transparentă între performanță și venit, ceea ce nu vedem astăzi. Ăsta este obiectivul de la care pornim”, a mai declarat premierul Florin Cîțu, ca răspuns la întrebările privind sporurile bugetarilor, nișat pe stadiul lucrărilor la proiectul de modificare a legii salarizării.

Florin Cîțu exclude ordonanța de urgență, în ceea ce privește legea salarizării

„Cum vor fi aceste sporuri și destinația lor vom vedea după ce vom vedea Legea salarizării”, a completat Flori Cîțu, potrivit aceleiași surse citate.

Premierul a dat asgurări că în momentul de față se lucrează intens la Mininsterul Muncii, pentru ca totul să fie în ordine și conform graficului stabilit anterior.: „După ce vom avea o variantă de la Ministerul Muncii, bineînțeles că va fi adusă în coaliție și experții din coaliție vor da dimensiunea finală”.

În concluzie, conform declarațiilor premierului Cîțu, legea salarizării nu va fi trecută prin ordonanță de urgență, așa cum se vehiculase, ci va urma traseul logic și democratic, printr-un proiect de lege ce va trebui să treacă atât de Camera Deputaților, cât și de Senat (dacă va fi cazul, firește). Se estimează că acest lucru se va putea întâmpla pe la începutul verii anului în curs, a mai spus premierul.

Citește și: „Tovarășul” Marcel Ciolacu îi răspunde lui Florin Cîțu