Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O revoluție a obiceiurilor franțuzești, un sacrilegiu culinar și o decizie care ar putea scandaliza mulți angajatori din Franța: dacă lucrezi în țara șansonetelor vei putea lua masa de prânz la birou.

Deși este o normalitate pentru multe state din Europa, pentru francezi, actul de a mânca nu a fost doar interzis, ci și considerat ilegal.

Francezii vor putea lua masa de prânz la birou fără teama că vor încălca legea: guvernul francez a decis suspendarea prevederii care îi obliga pe angajaţi să mănânce în oraş şi nu la locul de muncă.

Decizia a fost luată ca măsură de limitare a răspândirii coronavirusului, informează CNN.

Codul Muncii interzicea angajaților să mănânce în incinta spaţiului de lucru

Dacă pandemia a semănat doar panică, ipohondrie și a schimbat multe obiceiuri, iată că, pentru francezi, coronavirusul a adus un dram de normalitate în rândul angajaților.

Oamenii vor putea profita de pauza de prânz, deși până în prezent, Codul Muncii interzicea angajatorilor să permită salariaţilor „să mănânce în incinta spaţiului de lucru”, măsură care reflectă importanţa pe care francezii o acordă mâncării şi meselor principale ale zilei.

Franța anului 2021: un meniu copios, chiar și la birou

Dacă este să ne întoarcem pe vremea când nu exista ideea de pandemie sau de coronavirus, trebuie să știm că francezii obişnuiau să iasă în oraş în pauza de prânz, unde comandau la un bistro din apropiere un meniu copios, cu două sau chiar trei feluri de mâncare, alături de alţi colegi de birou, relatează Digi 24.

De asemenea, conform sursei citate, noua regulă impusă acum de autorităţi se aplică firmelor şi companiilor care au mai mult de 50 de angajaţi şi a căror cantină nu permite distanţarea socială la cel puţin un metru între salariaţi.

Citește și: Franța recomandă o singură doză de vaccin celor care au avut Covid