Ghicitoare, ghicitoare, dar ușor de dibuit, dacă e să judecăm după faptul că cel mai metru de autostradă al anului trecut a fost cel al lui Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava ce a da startul protestelor #șîeu”. Dar, cum de-atunci administrația s-a schimbat la față din roșu în galben, avem speranțe că situația se va schimba și că anul acesta vom vedea nu numai pe hârtie câțiva kilometri de autostradă construiți.

De altfel, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dă asigurări cum că anul acesta se vor construi între 40 și 100 km de autostradă. Acum, să ne fie cu iertare, dar de la 40 la 100 sunt vreo 60 km de „posiblități”.

Iată declarația ministrului de la TVR1:

Dacă ne referim strict la componenta de infrastrastructură rutieră, să spun așa, (…) noi avem 857 de kilometri de autostradă, suntem la coada Europei, avem 134 de kilometri în lucru și sperăm că în acest an, dacă antreprenorii se țin de termenele asumate, dacă antreprenorii respectă ceea ce am stabilit cu ei în teren, nu la telefon sau prin documente, putem discuta de minim 40 de kilometri de autostradă până în maxim 100 de kilometri de autostradă. Singur că ne-am dori să depășim 100 de kilometri”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.

Citește și: Orban consideră Autostrada Unirii o prioritate

De asemenea, ministrul Bode a ținut să promită că în aproximativ 4 ani vom avea o autostradă așa de mare încât vei putea să traversezi pe ea toată țara, plecând de la Constanța, ajungând la Nădlac – ori invers.

Citește și: Câţi kilometrii de autostradă s-au inaugurat după o investiţie de 1 miliard de euro?

Constanța București, Autostrada București Inelul de Sud, cu potențial de a fi începute lucrările în acest an, București – Pitești Autostradă, Pitești – Sibiu cu cele două secțiuni avansate, de la Sibiu la Nădlac, circulăm pe Autostradă cu două excepții, avem Lotul 3 Lugoj-Deva, 21 de kilometri, unde am dat în trafic cu restricții de viteză și de tonaj (…), iar Lotul 2, 13 kilometri, suntem în licitație și sperăm să semnăm contractul cât mai repede (…) și atunci putem vorbi de coridorul Constanța -Nădlac în următorii 4 ani de zile, avem și noi autostradă care leagă România de la un capăt la altul”, a mai precizat ministrul Lucian Bode.

#News