Pe tot parcursul anului 2019, peste un miliard de euro a fost cheltuit de cătrea Compania Naţională de Infrastructură Rutieră (CNAIR), suma imensă fiind alocată pentru darea în folosinţă a doar 43 de km de autostradă, adică, mai puţin de jumătate din câţi a promis fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc.

Conform site-ului Ministerului Finanţelor, din cele 3,5 miliarde de lei, 1,6 miliarde de lei au reprezentat investiţiile, 1,4 miliarde de lei s-au cheltuit pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii şi 0,5 miliarde de lei au fost alocate cheltuielilor cu personalul.

Astfel, CNAIR a inaugurat loturile 3 şi 4 ale autostrăzilor Lugoj-Deva (34 de kilometri de şosea de mare viteză. La începutul anului, Răzvan Cuc promitea că în anul curent vor fi daţi în folosinţă aproximativ 100 de kilometrii.

Lotul 4 al autostrăzii anterior menţionate măsoara 22 de kilometrii şi face legătura dintre localităţile Şoimuş şi Ilia din judeţul Hunedoara. Acesta a fost dată în circulaţie în luna august.

În ceea ce priveşte lotul 3, conform Ziarului Financiar, acesta are o lungime de 21 de kilometrii, a fost dat în exploatare în data de 23 decembrie (cu restricţii de viteză şi tonaj, maşinile putând circula cu maximum 80 km/h. Tonajul maxim admis este de 7,5 tone.

Astfel, după deschiderea acestor două transoane, reţeaua de autostrăzi din ţară măsoară 850 de kilometrii.

După deschiderea circulaţiei pe cele două tronsoane, reţeaua de autostrăzi din România măsoară 850 de kilometri. Totodată, potrivit surselor din CNAIR, ar fi finalizaţă încă 12 kilometrii la centura oraşului Bacăul (parte a autostrăzii Moldovei), însă aceştia nu sunt încă daţi în circulaţie.

Începută la începutul lui martie 2019, lungimea construcţiei Centurii Bacău va fi de 30,8 kilometrii, din care 16,2 km vor fi construiţi la profil de autostradă.