Victor Ponta / Foto: Facebook

Liderul ProRomânia, Victor Ponta, a rupt alianță cu PSD și ALDE și, de ceva vreme, caută un contracandidat pe măsura Gabrielei Firea pentru alegerile din septembrie. Refuzat într-o primă încercare de Robert Negoiță, Ponta a intrat în criză de timp și l-a anunțat drept candidat la Primăria Capitalei pe medicul Alexandru Rafila. Problema lui Ponta este că medicului nu i-a spus nimeni, concret, ce planuri are ProRomânia cu el. Chestionat pe acest subiect, Alexandru Rafila nu a putut să spună nici da, nici nu, pentru că nu prea știa despre ce este vorba.

Până să primească Rafila un draft cu toate informațiile, din partea lui Victor Ponta, colegii de partid ai șefului de la ProRomânia îi reamintesc acestuia că ieșirea din alianța cu PSD și ALDE a diminuat considerabil șansele stângii politice de a lupta de la egal la egal cu dreapta aflată la putere. Ion Mocioalca, om de bază în structura ProRomânia și secretar general al partidului, îi cere lui Ponta să renunțe la orgolii și să gândească politic,

„Dacă judecăm cu ficatul, evident că nu putem trece peste divergențe sau peste orgolii personale și exact asta își doresc adversarii noștri. Alianța de Centru-Stânga (PSD-PRO-ALDE) este o necesitate politică pentru fiecare dintre partide. Coagularea Opoziției este singura formulă care ne permite să câștigăm alegerile. Este o strategie pe care Dreapta a folosit-o întotdeauna cu succes, iar Stânga a ignorat-o, din orgoliu.

Odată pornit, pe Ion Mocioalcă nu l-a mai oprit nimeni. Acesta a continuat să predicționeze dezastrul ce se prefigurează pentru Stânga politică, în cazul în care liderii formațiunilor din acest curent nu vor lua măsuri concrete de contracarare a forțelor de Dreapta. Între timp, Ponta pare să-și fi îsușit criticile lui Mocioalcă și a revenit asupra primei opțiuni, Robert Negoiță.

„Pro România va avea candidaţi la Primăria Capitalei, la primăriile de sector şi îi anunţăm săptămâna viitoare, probabil cu Robert Negoiţă. Ne-am unit forţele cu Robert. Pro România va avea un candidat care va oferi o alternativă faţă de domnul Nicuşor Dan şi doamna Firea”, a reacționat Victor Ponta, la criticile colegilor de partid. Ion Mocioalcă nu se lasă și îi reamintește șefului ProRomânia că Stânga politică are nevoie de mai mult decât o fragmentare a unui întreg.

De 16 ani, Stânga nu a mai reușit să câștige alegerile prezidențiale în România. CDR sau Alianța DA nu numai că au câștigat alegeri, dar au câștigat prezidențialele și au schimbat paradigma politică din Romania prin direcția politică pe care a imprimat-o Președintele. Dacă nu vom realiza aceasta Alianță, o să pierdem cu toții. La locale vom avea mai puțini primari fiecare dintre noi luați separat decât împreună, fiindcă ne vom concura reciproc, în vreme ce Dreapta se va întări.

În lipsa acestei alianțe, Dreapta își va putea clama victoria în alegerile locale și va spune că aceasta este rezultatul unei guvernări eficiente și a modului „minunat” în care au gestionat pandemia, deși noi toți știm că nu e așa. Eventuala victorie a Dreptei la alegerile locale va duce la victoria lor la Parlamentare. Vor avea o majoritate parlamentară, vor avea primi trei oameni în stat și vor destabiliza structurile de putere din partidele de Stânga”, a explicat Mocialcă.

Citește și: Marian Vanghelie nu uită! Atacă Primăria Capitalei și pe Victor Ponta

HashtagNews.ro