Robert Negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a anunțat de mai multă vreme că nu se mai regăsește în actualul PSD, că va candida independent la alegerile locale din toamnă, dar și că poartă discuții cu mai multe formațiuni politice care ar fi dispuse să-i acorde sprijin pentru un nou mandat de primar. Cam tot de atunci și liderii social-democraților îl invită să-și înainteze demisia din partid. Numai că lucrurile au evoluat rapid.

Între timp, Robert Negoiță și-a făcut partid, a refuzat oferta lui Victor Ponta de a candida pe listele Pro România și a început o ofensivă totală împotriva celor care l-au susținut în întreaga lui carieră politică – PSD. Uns cu toate alifiile politice, Robert Negoiță nu își dă demisia din partid, dar se cere exclus. Miza e uriașă. Atâta timp cât Robert Negoiță nu își dă demisia din PSD, el nu pierde funcția de primar. Nici dacă PSD îl dă afară din partid. Pierde fotoliul de edil doar dacă își dă demisia, lucru pe care l-a exclus până în acest moment.

„Am văzut că au început să spună despre mine unele și altele. Cred că o dovadă de seriozitate din partea dumnealor ar fi să mă excludă din partid, aștept treaba asta de multă vreme, asta este normalitatea. Legea aceea care spune că primarul să nu-și piardă mandatul e puțin nedreaptă. Pe final de mandat, când discutăm de realegere, că nu e ca și când au fost alegeri acum o lună sau două luni de zile și după ce m-am ales cu sprijinul partidului, nu mă mai regăsesc acolo. Nu, eu vin după patru ani în care nu mă mai regăsesc deloc în acea formațiune și discutăm acum de prezentarea în fața electoratului, în care atâta vreme cât nu mă regăsesc acolo, mă duc într-o zonă sau am mers într-o zonă în care mă simt mai confortabil”, a spus Robert Negoiță.

Între timp, liderii PSD au făcut toate demersurile pentru a-l înlătura pe Negoiță. Social-democrații au cerut prefectului de București să constate încetarea mandatului de primar a lui Robert Negoiță. O notificare în acest sens a fost trimisă la data de 17 iulie către Prefectura Municipiului București și este semnată de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Invocând legea partidelor și Codul Administrativ, dar și postarea primarului de la sector 3 din 16 iulie, liderul PSD i-a explict prefectului că nu ai cum să fii membru în două partide, în același timp.

Citește și: Negoiță, iedul cu două capre

HashtagNews.ro