Robert Negoiță ține cu dinții de scaunul din Calea Dudești nr. 191. Conștient că fără susținerea PSD își va pierde calitatea de primar al Sectorului 3, Negoiță refuză să demisioneze din Parditul Social Democrat, deși, între timp și-a lansat prorpia formațiune politică – București 2020. Liderii social-democraților i-au cerut încă o dată să fie bărbat și să demisioneze și din partid și din funcția de primar.

„Statutul și calitatea domnului Negoiță în partid sunt incerte. Eu i-am adresat rugămintea de a acţiona până la capăt bărbăteşte, dacă are un nou proiect politic şi are atâtea cuvinte de reproş la adresa PSD, să-şi dea demisia, să părăsească poziţia de primar al Sectorului 3, să intre în competiţie de pe o poziţie pe care şi-o doreşte, aceea de membru al unui nou partid politic.

El rămâne membru al PSD prin voinţă proprie, pentru a-şi păstra mandatul de la Sectorul 3, lucru pe care noi nu-l aprobăm, nu-l agreăm şi a existat un demers făcut de conducerea partidului către prefectul Capitalei pentru a sesiza ilegalitatea în care se află domnul Negoiţă”, a declarat purtătorul de cuvânt Lucian Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Acesta a mai spus că PSD va avea candidat propriu la Primăria Sectorului 3, iar numele acestuia va fi făcut cunoscut în cel mult două săptămâni. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie ca organizaţia de Bucureşti a PSD să se mişte destul de repede, pentru că lucrurile sunt destul de avansate ca dată şi alegerile se apropie.

Citește și: Negoiță nu știe unde e sediul partidului lui de sector, nici dacă plătește chirie

HashtagNews.ro