Victor Ponta

De-a lungul vremii Victor Ponta le-a cam făcut pe toate. Numai înclinații spre artă nu știam să aibă, dar susținerea pe care o arată în ultima vreme pentru artiști ne face să credem că Ponta va juca în curând un rol important. Nu știm în ce domeniu, dar trecutul lui politic îl recomandă pentru o poziție importantă.

Ponta a absolvit în 1995 facultatea de Drept din București, iar în 1998 a devenit procuror. Trei ani mai târziu intra în politică, fiind promovat de Adrian Năstase la șefia corpului de control, unde, printre subordonați era și Daciana Sîrbu, actuala lui soție. S-a căsătorit civil în China, în 2007, iar un an mai târziu, avea să organizeze mare nuntă mare, la București, în care a investit serios – 150 000 de euro, dar a meritat. Nașul de cununie este fostul șef al Serviciului Roman de Informații, George Maior.

Și pentru că ultimul week-end a fost mai posomorât, ca vremea de afară, Victor Ponta și-a amintit de teatru. Parcă ar fi mers „O noapte furtunoasă”, că în piesa cu Covid-ul prea s-au înmulțit figuranții. Probabil i s-a făcut dor de o baie de mulțime, poate o fi fost lovit de nostalgie, poate îi e dor de adrenalina din vremea când a încercat să fie și sportiv, cine știe. Cert este că Ponta e decis să lupte pentru drepturile artiștilor și mai ales pentru dreptul lor de a-și primi porția de aplauze.  

„În toate țările UE (inclusiv cele din jurul nostru, Ungaria, Bulgaria, Cehia, dar și în Italia sau Spania) se pot susține spectacole și în interior cu un număr redus de persoane în săli mari. De ce ne chinuim și disprețuim noi artiștii punându-i în situația de a pregăti degeaba un spectacol pentru aer liber care oricum nu poate avea loc din cauza ploii?

Condițiile sanitare legale se pot controla mult mai bine într-o sală de spectacol cu locuri fixe şi ocupate din doi în doi decât în supermarket sau în autobuz! Și facem alegeri locale cu milioane de oameni – dar nu putem să vedem un spectacol!”, a scris Victor Ponta, duminică, pe Facebook.

Mergând mai departe, liderul Pro România îi acuză pe guvernanți de rea credință și atitudine sfidătoare pentru artiști, pentru cultură, pentru miile de angajați care trăiesc din evenimente, pentru identitatea lor spirituală. „În România avem un absent ministru al Culturii și un cântăreț din mandolină la chefuri ca prim-ministru”, a încheiat Ponta.

Citește și: Ponta, retrogradat! Nu mai e doctor, ci doar un alt pseudo-intelectual

HashtagNews.ro