În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 3.130 de noi cazuri de infectări cu Covid, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei. De la ultima raportare au fost realizate 30.191 de teste, ceea ce reprezintă o rată de infectare de 10,36%. Totodată, au fost înregistrate și 44 de decese la pacienți diagnosticați cu Covid.

Potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică (GCS), cele mai multe cazuri de infectări cu Covid au fost înregistrate în municipiul București, 549 de îmbolnăviri. „Podiumul” este completat de județul Iași, cu 193 de cazuri, și județul Bacău, cu 150 de cazuri.

De la începutul pandemiei, în România au fost înregistrate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu Covid,  113.112  pacienți au fost declarați vindecați, iar 5.247 de pacienți au decedat.

„Vă rugăm din suflet”

În continuare autoritățile insistă pentru respectarea măsurilor impuse pentru reducerea răspândirii noului coronavirus, purtarea corespunzătoare a măștii (atât în spațiile închise, cât și în cele deschise acolo unde s-a decis acest lucru), păstrarea distanței fizice, igienizare mâinilor, dar și evitarea zonelor aglomerate.

Vă rugăm din suflet să purtați masca de protecție…Vă rugăm din suflet să evitați aglomerațiile…Vă rugăm din…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 8 octombrie 2020

„Vă rugăm din suflet să purtați masca de protecție… Vă rugăm din suflet să evitați aglomerațiile…

Vă rugăm din suflet să faceți acest minim efort pentru ca numărul celor infectați să scadă.

Vă rugăm din suflet să ajutați pentru a reveni la viața normală de care ne e dor tuturor.

VĂ RUGĂM DIN SUFLET!”, au scris cei de la Ministerul de Interne pe Facebook.

Citește și: Buzatu, cu mască, dar mai des fără mască

#News