Carmen Dan

„PSD-ul” lui Dragnea, cel de la Teleorman, și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare, iar fostul ministru de Interne, Carmen Dan a ajuns pe lista pentru Senat. A ajuns cam degeaba, deoarece se află pe poziția a doua, poziție neeligibilă. Lista pentru Senat este deschisă de Dănuț Cristescu, actualul președinte al Consiliului Județean.

Lista de candidaturi pentru Camera Deputaților va fi deschisă de Florin Piper Savu, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean. Acesta este urmat de Paul Stancu (om de afaceri din județ), Ioana Panagoreț (decanul Facultății de Științe și Inginerie a Universității Valahia), Violeta Răduț (deputat PSD în actuala legislatură) și Mădălin Borș (vicepreședinte al PSD), potrivit presei locale.

La alegerile din 2016, PSD a obținut 145 de mandate de deputați și 67 mandate de senatori. Pentru alegerile din decembrie social-democrații pornesc cu estimarea de la rezultatul alegerilor locale. Astfel, PSD speră să obțină 120 de mandate de deputat și 50 de senatori.

Trași pe „linie moartă”

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că parlamentarii controversați ai PSD și care au stat alături de Liviu Dragnea nu vor mai prinde un loc în Parlament. Pe lista neagră se află nume ca Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Iulian Iancu. De asemenea, baronul de Vrancea Marian Oprișan este tras pe tușă.

Florin Iordache, fost ministru al Justiției care a dat celebra ordonanță 13/2017 care a modificat Codurile Penale și care a declanșat proteste anti-Guvern nu mai este dorit în Parlament de către actuala conducere.

De asemenea, Eugen Nicolicea a rămas fără susținere politică alături de Carmen Dan și Eugen Teodorovici care au intrat în conflict direct cu liderii PSD Mihai Tudose și Marcel Ciolacu.

Alături de cei trei actuali deputați și senatori, pe lista neagră se află și foștii miniștri susținuți de Dragnea: Dănuț Andrușcă, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc dar și Cătălin Rădulescu (Mitralieră) și Ecaterina Andronescu.

Baronul de Vrancea, Marian Oprișan și-a dorit un loc eligibil pe lista PSD la Senat însă nu are susținerea conducerii PSD. În urma conflictului cu Marcel Ciolacu care i-a cerut să facă un pas în spate după ce a pierdut alegerile locale, Oprișan este marginalizat în PSD și în prezent are doar calitatea de simplu membru de partid.

Citește și: Oameni noi, dar tot noi! Deneș și Suciu, pe listele PSD Bistrița-Năsăud

#News