Klaus Iohannis

Săptămâna trecută, președintele Iohannis a fost pus într-o situație neplăcută în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat eronat calculul celor trei „scenarii” după care urmează să înceapă anul școlar, la 14 septembrie, informații primite de la Ministerul Sănătății.

„În situații de criză erori se întâmplă. Sub această presiune enormă se întâmplă să comunice anumite date puțin eronate. Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului și oamenii au înțeles că a fost o simplă greșeală de comunicare între două instituții”, a declarat șeful statului, miercuri seară, la Cotroceni. 

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Citește și: Ludovic Orban, despre deschiderea școlilor. Cu mască și plexiglas, în clase

HashTag News