Vot Anticipate

Potrivit unui raport trimis de premierul Ludovic Orban președinților celor două camere ale Parlamentului, Robert Cazanciuc și Marcel Ciolacu, prezența la mitingurile electorale organizate în aer liber va fi de maximum 50 de participanți, iar pentru evenimentele organizate în spații închise va fi de maximum 20.

Conform documentului prezentat de stiripesurse, obiectivul principal al Guvernului în perioada desfășurării campaniei electorale este asigurarea exercitării drepturilor democratice de a alege și a fi ales, în condițiile protejării sănătății individuale a cetățenilor prin evitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, prin prevenirea transmiterii infecției cu noul coronavirus în familiile și către apropiații cetățenilor participanți la procesul de vot și ai organizatorilor.

Cu mănuși și la distanță

Documentul conține precauții universal valabile, obligatoriu de respectat în perioada campaniei electorale. Astfel, decizia organizării evenimentelor electorale va ține cont de contextul epidemiologic al localității și al regiunii unde acesta se organizează, de contextul epidemiologic al localităților și regiunilor din care provin participanții. Pentru prevenirea contagiunii cu noul coronavirus, se vor elabora acte normative și recomandări de protejare a sănătății publice, ce vor consta în obligativitatea respectării următoarelor măsuri menținerea distanței fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4mp /persoană, asigurarea facilităților la locul de desfășurare al evenimentului electoral pentru spălarea sau dezinfecția regulată a mâinilor, spălatul sau dezinfecția frecventă a mâinilor este preferabilă purtării mănușilor.

Cu „autoservire”

„Se vor oferi aceste materiale prin rugarea votanților să se servească singuri din zona de prezentare (sistemul de autoservire cu pliante/alte material publicitare). Acolo unde acest lucru nu este posibil, reprezentanții partidelor politice vor purta mănuși pe care le vor schimba/dezinfecta după fiecare contact”, se mai arată în setul de reguli.

Citește și: Alegeri locale

HashTag News