Ion Ștefan

Să se facă lumină! A spus ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, la Digi24, după ce toate publicațiile au început să vuiască pe motiv că acesta a fost invitat să viziteze DNA. Motivul pentru care Ion Ștefan a fost la DNA s-ar învârti în jurul unor „relații neprincipale” cu un om de afaceri din Satu Mare, pe care ministrul le-ar avea. În apărarea sa, Ștefan l-a chemat pentru a da lămuriri pe Radu Cristescu, ce a ocupat funcția de secretar de stat în guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Citește și: Acum, numa’ că mâine! Ministrul Dezvoltării se bâlbâie din nou

Astfel, Ion Ștefan își dorește să renunțe la imunitate, pentru a se face lumină, așa cum chiar el a declarat la Digi24.

Redăm o parte din discursul ministrului Dezvoltării, după cum urmează:

„Eu personal m-am prezentat din proprie inițiativă. Am spus aseară într-o emisiune că dimineață mă voi prezenta la ora 8 (…) pentru a mă pune la dispoziția organelor de anchetă și l-am invitat și pe domnul Dan (Radu Cristescu, n.red.) să ne întâlnim la DNA, să punem cărțile pe masă pentru a vedea care e situația. Eu sunt un ministru care nu pot fi acuzat și nu suport să fiu acuzat de corupție într-un fel sau altul”, a spus Ion Ștefan

„În cadrul unei emisiuni, aseară, dl. Cristescu m-a acuzat că aș avea relații neprincipiale cu un cetățean din Satu Mare care a făcă o tranzacție cu CJ Satu Mare, consiliul județean care a primit printr-o Hotărâre de Guvern 974 o sumă de bani de la guvern pentru cumpărarea bibliotecii județene din Satu Mare. De aici că tranzacția de la Satu Mare s-a făcut nu știu cum… Eu nu am fost în emisiune, ce am înțeles prin telefon, eram acuzat că sunt într-o relație neprincipială cu unul dintre acționari”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

Citește și: Olguța Vasilescu îi recomandă un logoped ministrului Dezvoltării

„Pentru a lămuri situația l-am invitat la DNA, să ne lămurim, dacă dânsul are cea mai mică informație că eu aș avea vreo legătură cu acest caz, atunci sunt dispus să renunț la imunitate și să se facă lumină. Voi continua controalele în teritoriu pentru identificarea neregulilor din executarea acestor lucrări prin PNDL 1 și 2, chiar dacă vor fi mulți nemultumiți. Nu voi da un centimetru înapoi, aceste controale vor continua. Ce s-a întâmplat azi în interior la DNA este o discuție între mine și organele de anchetă, nu vă pot face publică această discuție. Nu, nu mă ocup cu plângeri penale. Eu vreau să elucidez cazul, eu mă ocup de mine și de minister. Ce s-a întâmplat până acum cu foștii conducători ai Ministerului Dezvoltării, cu Dragnea, Shhaideh, nu se mai întâmplă astăzi”, a concis Ion Ștefan.

#News