Gabriela Firea

Deși blamată pentru stilul „soldățesc” cu care-și exprimă opiniile, ba pe Facebook, ba în conferințele de presă susținute pe ici, pe colo, Gabriela Firea se remarcă ca fiind unul dintre acei primari implicați. Până la urmă, la ce ne-am putea aștepta din partea unui fost jurnalism? Jurnaliștii, prin natura lor, sunt oameni obișnuiți să comunice, chiar dacă uneori opiniile lor s-ar putea să „piște”. Orice ar spune unul sau altul, Gabi Firea nu poate fi acuzată de faptul că nu comunică, spre deosebire de alți edili care au tendința „de a se face că plouă”, atunci când sunt luați la bani mărunți.

Aflată în conflicte directe cu ministrul Mediului, Costel Alexe, Gabrielei Firea nu i-a fost frică să-și spună părerea, părere care, de cele mai multe ori a fost în dezacord cu cea a ministrului. Aceasta și-a apărat dreptul la opinie și a continuat să aducă argumente în favoarea acțiunilor sale.

Citește și: Ministrul Mediului, Costel Alexe, avertizează 10 orașe

Desigur, nimic pe nicăieri, nu poate fi perfect, așa cum niciun primar al Capitalei nu va reuși vreodată să fie. Suntem cu toții oameni, iar consecința directă a umanității o reprezintă faptul că suntem supuși greșelilor și a erorilor de calcul.

Ca biciclist înrăit, pot spune că m-a ros un pic invidia în momentul în care doamna Firea a acordat acele vouchere de 500 lei pentru achiziționarea bicicletelor. „De ce nu se poate întâmpla asta și în Galați?”, m-am trezit întrebându-mă. Nu de alta, însă judecând după simpatia pe care primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, i-o poartă lui Firea, poate ar fi trebuit să învețe și el ceva din exemplul ei.

Bine, n-o fi Bucureștiul cel mai eco oraș din lumea asta, pentru că tot veni vorba despre biciclete, însă schimbările în bine vin, de regulă, în timp. Bucureștiul nu are cum să devină un oraș nepoluat într-un timp atât de scurt. În plus, în afară de implicarea directă a Primăriei Municipiului București în acest demers, este nevoie și de implicarea cetățenilor. Cu rable umblătoare pe marile bulevarde ale Capitalei, situația nu se va schimba. Astfel, oricât de criticată ar fi fost măsura pe care Gabi Firea dorește să o implementeze, legată de taxa Oxigen, haideți să fim puțin sinceri cu noi și să realizăm că o astfel de inițiativă trebuie implementată, dacă tot ne dăm pro-europeni.

Cui nu-i convine, să ia metroul ori autobuzul!

Foto

#News