Liviu Dragnea
Liviu Dragnea - Foto: Iulia Kelt

40 de motive de „așa nu” în PSD

Ionuț Vulpescu, președinte interimar al Consiliului Național PSD, a întocmit o listă cu 40 de motive pentru care PSD a avut parte de cel mai urât an al său în 2019, de la Revoluție încoace. Un astfel de raport este, cumva, o consecință firească a declinului în pare acest partid s-a aflat în ultima vreme. Potrivit acestuia, există o serie de factori care au dus la picajul abrupt al PSD.

Din declarațiile lui Vulpescu

„Am trăit de pe o zi pe alta, am amânat decizii importante, am ignorat schimbările din societate și, mai ales, impactul noilor tehnologii”, se precizează în raport.

„În perioada 2016-2019 PSD a renunțat în mare măsură la promovarea pe bază de competență iar partidul a ajuns să fie construit politic pe principii clientelare și de nepotism. Anti-selecția a devenit un principiu de funcționare, cu efecte directe și profunde asupra calității actului de guvernare, precum și asupra imaginii publice a partidului. S-a ajuns, astfel, la golirea de sens a funcției de ministru și la cea mai slabă garnitură de secretari de stat din istoria PSD”.

Citește și: Dragnea acuză că la „răcoare” e cam friguț

Liviu Dragnea, principalul vinovat pentru eșecul din sondaje al partidului

„Putem spune, fără nicio rezervă, că, după mai mult de doi ani de luptă cu justiția, PSD s-a bătut singur și s-a și pus, tot singur, la colț.

Decizia discreționară a lui Liviu Dragnea (nr. legată de OUG 13), dusă la îndeplinire cu obediență, nu a trecut prin niciun filtru. A fost o măsură care a pus atât Guvernul, cât și partidul, în imposibilitate de dialog sau apărare”

„O altă problemă cu care PSD se confruntă este asocierea tot mai puternică a partidului cu regimul comunist. La 30 de ani de la Revoluție, mulți tineri pun semnul ,,egal” între Partidul Social Democrat și comunism. Această problemă izvorăște din deficitul de democrație din interiorul partidului (…) 

„Fostul șef al partidului, Liviu Dragnea, și-a cerut, la un moment dat, iertare „miilor de români care stau în pușcărie pe un articol neconstituțional”. Niciodată nu și-a cerut scuze milioanelor de simpatizanți PSD care au ajuns să fie stigmatizați de vecinii, colegii sau chiar prietenii lor.”, se arată în raportul întocmit de către Ionuț Vulpescu.

#News