Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu comentează situația clanurilor interlope de la noi din țară, în urma recentului incident în care șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu a fost filmar socializând cu membrii clanului Duduianu. Potrivit lui Tăriceanu, problema interacțiunii dintre Poliție și clanurile interlope este una cu caracter grav, astfel că este nevoie de implicare suplimentară pentru ca acest fenomen să fie ținut sub control.

„Eu cred că subiectul combaterii infracționalității este atât de important încât merită să facem oricâte sacrificii pentru a nu pierde această bătălie. Nu cred că fenomenul poate fi ținut sub control așa cum se încearcă acum, prin înțelegeri discrete între clanuri și poliție, pentru că acesta este drumul spre un sistem mafiot.”, este de părere Tăriceanu.

Astfel, Călin Popescu Tăriceanu punctează pe organizare

„Nu putem să vorbim despre această problemă doar atunci când explodează câte o criză, pentru că vom sfârși în a gestiona o permanentă criză și este imposibil să câștigi lupta în asemenea condiții. Este nevoie să ne organizăm, pentru că ceilalți, care sunt de partea cealaltă a baricadei, știm că se organizează”, mai spune Călin Popescu Tăriceanu.

Liviu Vasilescu a demisionat din funcție la scurt timp după „scurgerea” în presă a imaginilor în care era filmat în compania membrilor Clanului Duduianu.

Citește și: Tăriceanu le trimite scrisorele simpatizanților liberali

#News