Temperaturi neobișnuit de mari în luna septembrie

Ploile vor fi mai frecvente în prima jumătate a lunii septembrie, potrivit ANM

Septembrie
Septembrie sursa fot pixabay

În prima lună de toamnă temperaturile vor fi ridicate, apropiate de valorile termice specifice perioadei, ploile fiind mai frecvente în prima jumătate a lunii septembrie, potrivit ANM, potrivit ziare.com.

 Pentru săptămâna 4-10 septembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul,  potrivit ANM. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de est a țării, dar și deficitar în regiunile vestice și nord-vestice. Pentru săptămâna 11-17 septembrie,  temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. De asemenea, cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în cele estice.

Pentru săptămâna 11-17 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări

De asemenea, cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în cele estice. Pentru săptămâna 18-24 septembrie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile. În ultima săptămână din septembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.Cristian Popescu Piedone: Am mai pus o bucățică de normalitate în comunitatea noastră: „Promenada Calea Rahovei”