Schimbări majore la înscrierea în clasa pregătitoare 2020-2021. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a detaliat procedura repartizării alfabetice sau prin tragere la sorți a elevilor în clasele pregătitoare, pe care unitățile de învățământ o vor aplica de începând din acest an.

Cum se va face repartizarea în clasele pregătitoare

“Având în vedere importanța procesului de înscriere al copiilor la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021, Inspectoratul Școlar al Municipiului București susține transparența, egalitatea de șanse, eliminarea riscurilor segregării și ale discriminării, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice”, IȘMB.

Sursa citată susține că a „identificat ca modalități transparente și nediscriminatorii de repartizare la clasa pregătitoare” următoarele soluții:

I. Privind distribuirea elevilor la clasă:
• algoritm de tip alfabetic – ordonarea alfabetică și distribuirea pe clase în funcție de poziția candidatului și numărul de clase existente

Exemplu: Prin planul de școlarizare sunt propuse 3 clase pregătitoare. Dispunerea se va face astfel:
– Elevul de la poziția 1 va ocupa loc în clasa A.
– Elevul de la poziția 2 va ocupa loc în clasa B.
– Elevul de la poziția 3 va ocupa loc în clasa C.

După fiecare grupare de câte trei elevi repartizați, se va relua algoritmul.
• tragere la sorți a elevilor înscriși în ședință publică organizată de unitatea de învățământ;

II. Privind distribuirea cadrelor didactice la clasă:
• tragere la sorți a învățătorului/profesorului pentru învățământ primar”, se arată în comunicatul IȘMB.

Vezi și (VIDEO) ALDE se laudă că a rezolvat o problemă veche de 10 ani

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a mai transmis că prin intermediul Casei Corpului Didactic București se urmărește includerea în oferta de formare a noi cursuri de perfecționare pentru cadrele didactice care vor prelua în încadrare clase pregătitoare.

#NEWS