Adrian Năstase

Adrian Năstase prezice apocalipse și necazuri pentru PSD

Mai stă Adrian Năstase ce mai stă și mai trage câte-o postare pe blog, ca un influencer adevărat ce e, până la urmă. Acestea fiind spuse, iată că în ultima sa postare de pe blog, Năstase avertizează partidul iubit, al cărui tătuc a fost odată, cum că treaba cu alegerile anticipate nu ar fi decât un șiretlic al lui Iohannis pentru a asigura o continuitate a PNL la guvernare, și nu orice fel de continuitate, ci una pe termen lung. Mai pe larg, dacă vor exista anticipate, alegerile parlamentare din 2024 ar fi organizate cu 6 luni înainte de alegerile prezidențiale, astfel că Iohannis ar putea alege din nou un premier, după sufletul său, care ulterior să și organizeze acele alegeri prezidențiale, și să devină favorabile tot celor de la PNL.

Citește și: Adrian Năstase numără tururile ca pe ouă

Iată ce scrie Năstase pe blogul personal:

”Una din ratiunile pentru care Iohannis face presiuni pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate este evidentă. La guvernare, PNL pierde din suportul public iar incă sase luni ar crea un mare risc legat de viitoarea configuratie a parlamentului.

Nu vreau sa reiau argumentele clasice legate de acest proiect al premierului Iohannis.

Vreau insă să subliniez un risc mai indepărtat. In 2024, alegerile parlamentare si cele prezidentiale ar trebui sa aibă loc in acelasi timp. In măsura in care vor avea loc, anul acesta, alegeri anticipate, atunci alegerile parlamentare din 2024 vor avea loc cu sase luni inainte de alegerile prezidentiale. In aceste conditii, Iohannis va avea posibilitatea, dacă nu se modifică Constitutia in ceea ce priveste desemnarea candidatului de premier (greu de crezut), de a desemna premierul care va organiza guvernul care se va ocupa de alegerile prezidentiale.

Intrebarea care se pune este cât este pregătit PSD să stea in opozitie?”, scrie Adrian Năstase pe blog.

#News