Nicușor Dan mizează pe un buget „realist” pentru PMB

„Știți că e o secvență și în Titanic în care vaporul se scufundă și orchestra cântă. Am avut această impresie de mai multe ori la discuții.”, a declarat primarul general al Capitalei

În urma ședinței pentru buget, de la PMB, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fi tras o serie de concluzii cu privire la situația financiară a primăriei, notează Digi24.

Conform declarațiilor lui Nicușor Dan, aproximativ jumătate din bugetul anului trecut, aferent Primăriei Municipiului București, ar fi fost destinat subvențiilor pentru transport, cât și subvențiilor pentru căldură. Mai mult decât atât, adăugă acesta, propunerile primite ar intra la categoria „nerealiste”. „De exemplu, propunerea de a cheltui 20 de milioane de lei pentru noi statui din București. Avem de asemenea administrații care plătesc zeci de mii de euro pe chirii, timp în care AFI are spații care stau goale sau sunt închiriate pe nimica toată. Chestiunea fundamentală este ce vrem să facem cu orașul astă. Bugetul trebuie să reflecte o direcție de dezvoltare”, a spus edilul Nicușor Dan.

Nicușor Dan îl scoate pe pensie pe Moș Crăciun

Vreau să ieșim din politica de tip Moș Crăciun. Veneau directorii propuneau mult, știau că se taie, se taia așa din pix și nu exista nicio coerență

Nicușor Dan

Primarul a mai spus că este nevoie ca în perioada următoare să se pună accentul pe un buget sustenabil, „realist”, așa cum l-a numit chiar acesta, care să fie congruent cu bugetul național și cu finanțarea destinată Primăriei Capitalei. „Un buget realist este 4 miliarde de lei la care se vor adăuga proiectele cu finanțare europeană. 4 miliarde plus veniturile noastre propriii, plus finanțarea europeană”, a adăugat Nicușor Dan.

De amintit că în ședința desfășurată în zilei de ieri, edilul l-a poftit afată pe directorul economic al ALPAB, Răzvan Nițu, după ce acesta a propus prețul de 5.000 lei, aferent achiziționării unei singure bănci.

Citește și: Ședință cu scandal la Primăria Capitalei. Banca de 5.000 lei i-a adus lui Răzvan Nițu o invitație afară