Furtuni extrem de puternice vor afecta din nou Capitala

București a fost vineri sub Cod Roșu de furtuni

Furtuna
Furtuna sursa foto pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru București. Meteorologii anunță că vineri vor fi furtuni puternice, descărcări electrice și vijelii, potrivit stiripesurse.ro.

Furtunile vin la doar câteva ore după ce în București a fost sub Cod Roșu de furtuni, Capitala fiind efectiv blocată

Prognoza specială pentru capitală este valabilă vineri, în intervalul orar 12.00-23.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, anunță ANM. Furtunile vor duce la scăderea temperaturilor. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi în general de 15…25 l/mp, avertizează specialiștii.

Temperatura maximă, cu mult mai scăzută decât în ziua anterioară, va fi de 23…24 de grade, a precizat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Furtuna puternică de joi seara din București și Ilfov a avut ca următoarele efecte, peste 100 de copaci și 7 stâlpi de electricitate căzuți, 4 acoperișuri luate de vânt, circa 100 de mașini avariate și aproape 400 de inundații. Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu și roșu, începând cu ora 22:00 până în această dimineață, ora 10:30, pompierii ISU B-IF au gestionat 504 intervenții (427 în București și 77 în județul Ilfov). Acestea au constat în 389 de inundații, 104 copaci căzuți, 7 stâlpi de electricitate și 4 acoperișuri luate de vânt.

Avertizare de ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi vijelii