Recenzorii așteaptă să fie plătiți la o lună după încheierea recensământului populației și locuințelor. Primăriile susțin că Institutul Național de Statistică trebuie să vireze banii, în timp ce oficialii institutului afirmă că se așteaptă aprobarea unei hotărâri de guvern pentru începerea plăților., potrivit digi24.ro.

Un termen pentru rezolvarea problemei ar fi probabil luna octombrie, până atunci cei aproape 20 de mii de recenzori trebuind să aștepte 

Doar în București sunt peste de 1.600 de recenzori care trebuie să fie plătiți, reprezentanții primăriilor declarând că așteaptă să primească banii de la INS. Alina Mâțoi, care a fost recenzor în sectorul 6 al Capitalei, așteaptă să fie plătită pentru munca depusă.

„La Relații cu publicul mi s-a spus că nu se știe, să îi trimit un mail domnului prim-ministru și să îl întreb. După calculul meu ar trebui să primesc peste 10 mii de lei… mai mult. Nici nu m-am gândit că mă prinde toamna cu contul gol, ca să zic așa”, a spus Alina Mâțoi.

Laurențiu Ștefan, coordonator recensământ din Sectorul 3, a declarat că sunt primite zilnic telefoane de la recenzorii care au fost în teren și în punctele fixe din sector.

„Aceștia ne tot întreaba când vor fi plătite sumele. Nu ne-am așteptam, să fiu sincer, să dureze atât de mult. Validarea chestionarelor a durat atât de mult”, a mai subliniat acesta.

Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt Recensământul Populației și al Locuințelor, a precizat că banii există, trebuind doar stabilit modul în care se vor împărți

„INS a elabordat această hotărâre de guvern, a primit câteva avize, mai are de primit câteva. La începutul lunii octombrie banii vor fi virați”, a mai precizat acesta. Recenzorii vor fi plătiți în funcție de numărul de chestionare completate,  respectiv câte 7 lei pentru fiecare chestionar completat pentru recenzarea persoanelor și câte 3 lei și 50 de bani pentru recenzarea locuințelor.

Tesla construiește o fabrică de baterii la Brăila