Incendiu violent la sala de sport din Alba Iulia

Clădirea a fost distrusă în întregime în urma unui incendiu provocat de oameni ai străzii

Pompieri
Pompieri

O sală de sport, din centrul municipiului Alba Iulia, în vecinătatea clădirii unde funcţionează Judecătoria, Tribunalul şi Parchetele, dar şi în apropierea unor blocuri, a ars joi noaptea, potrivit ziare.com.

Aflată de un an în proprietatea Primăriei Alba Iulia, sala de sport „1 Mai” a ars aproape total, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

Trei oameni ai străzii sunt cercetați în stare de libertate pentru incendierea clădirii.  Aceștia obișnuiau să doarmă în hala dezafectată. Ei au făcut focul pentru a se încălzi și au dat foc clădirii. „Pentru localizarea şi stingerea incendiului s-a intervenit cu 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară şi o ambulanţă SMURD, cu 26 de pompieri de la 3 subunităţi (Alba Iulia, Aiud şi Sebeş). A intervenit şi câte un echipaj de la IPJ Alba şi Poliţia Locală. Acţiunea de intervenţie a fost condusă de prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Alba, Cristian Cîmpean, sprijinit de Grupa Operativă”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind” foc deschis în spații deschise”.

 „Pompierii militari au reuşit să protejeze clădirea Tribunalului Alba Iulia şi alte două obiective aflate în proximitatea obiectivului incendiat”, se arată în comunicar ISU Alba O porţiune din zidul sălii de sport la care s-a manifestat incendiul s-a prăbuşit spre exterior, fiind avariat un autoturism. Nu au fost înregistrate victime. Sala de sport, aflată în stadiu de ruină, a fost preluată de municipalitate de la Ministerul Sportului, prin hotărâre de guvern. Ea urmă să fie reabilitată, modernizată şi reintrodusă în circuitul sportive,  anunţa, în 29 decembrie 2022, primarul Gabriel Pleşa. Taxă ecologică pentru cei care merg cu avionul