Tesla
Tesla. Sursa foto: romaniatv.net

Tesla construiește o fabrică de echipamente pentru stocarea energiei la Brăila. Investiția, în valoare de peste 90 de milioane de euro, va începe în anul 2023, urmând să fie înființate 200 de locuri de muncă, potrivit ziare.com.

Compania Tesla Energy Storage va construi în Zona Liberă din municipiul Brăila o fabrică de echipamente desti­nate inclusiv parcurilor eoliene şi solare.

Potrivit primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, investitorilor le-au fost oferite facilități fiscale specifice regimului de zonă liberă

”Investitorii au ales să construiască fabrica de echipamente pentru stocarea energiei în Brăila deoarece zona are potențial. Le-am oferit facilități fiscale specifice regimului de zonă liberă. Poziția strategică lângă Șoseaua de Centură, portul la Dunăre de unde produsele pot fi trimise în întreaga lume și deschiderea autorităților locale au contribuit la realizarea acestei investiții. În plus, Tesla are și alte planuri, legate de parcuri eoliene și solare”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

„Unitatea de producţie din Brăila va realiza în principal sisteme de stocare a energiei pentru consumatorii industriali şi pentru proiectele mari de energie solară şi eoliană. Totodată, fabrica va produce şi module de baterii destinate segmentului rezidenţial, dar şi module pentru industria auto”, a declarat Dusan Lichardus, cofondatorul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului TESLA din Cehia.

Grupul TESLA, care a fost înființat în anii ’50, produce echipamente electrice integrat vertical. Tesla Energy Storage, compania care va realiza fabrica în Brăila, face parte din grupul ceh TESLA, producător de echipamente energetice (baterii pentru stocarea energiei și sisteme pentru proiecte de energie verde). Orașul Brăila a devenit mai cunoscut pentru investitori și datorită podului suspendat peste Dunăre.

Haos pe aeroporturile din România, după ce Blue Air a suspendat toate zborurile