Clienții sălilor de jocuri de noroc, legitimați și introduși într-o bază de date

Un jucător poate solicita unei săli de jocuri de noroc să nu îl mai primească pentru o perioadă

Legea prin care administratorii sălilor de jocuri de noroc sunt obligați să facă o bază de date cu jucătorii care le trec pragul a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis, potrivit ziare.com.

Președintele României a semnat un decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/200

Legea promulgată de către şeful statului vizează introducerea obligaţiei organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui şi a ţine la zi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile şi de a ţine evidenţa în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc.

„Se introduce obligația organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui și a ține la zi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile și de a ține evidența în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locațiilor în care se organizează și se exploatează jocuri de noroc”, se arată în documentul privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, conform Administrației Prezidențiale.

Autoexcluderea, sau „excluderea voluntară”, înseamnă opțiunea ca un jucător să solicite unei săli de jocuri de noroc să nu îl mai primească pentru o perioadă anume în sala de joc sau să nu îi mai permită accesul la platforma de joc

. ”Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi opriți să își facă praf viața. Și părinților să își poată proteja copiii de acest “drog” a declarat deputatul PNL Florin Roman, unul dintre iniţiatorii legii.

Un angajat francez, concediat deoarece nu este „suficient de distractiv”