Nicolae Ciucă, replică pe marginea cererii lui Rareș Bogdan de majorare cu 16 % a pensiilor: Să nu ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români

Premierul a mai anunțat că în luna octombrie reprezentanții coaliției vor anunța măsurile sociale pe care le va lua Executivul.

Subiectul majorării pensiilor a dat naștere unor schimburi de replici între premierul NIcolae Ciucă și europarlamentarul Rareș Bogdan, potrivit libertatea.ro.

După ce prim-vicepreședintele liberal a susținut că ministrul PSD de Finanțe, Adrian Câciu, va fi demis de Nicolae Ciucă dacă nu va avea soluții pentru creșterea pensiilor cu 16%., premierul a precizat că declarația lui Rareș Bogdan este doar o dispută care trebuie făcută cu responsabilitate. „Nu trebuie să ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români”, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai precizat că PNL și PSD s-au coordonat și au luat cele mai bune decizii pentru români, în baza posibilităților pe care le are Guvernul.

„Se încadrează la o dispută prin care cred trebuie să dovedim responsabilitate şi să nu ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români. PNL, la fel ca PSD, s-au coordonat şi am luat deciziile care au fost la îndemâna Guvernului pe baza posibilităţilor Guvernului, prin toate pachetele de măsuri pe care le-am decis până în acest moment”, a fost răspunsul premierului Nicolae Ciucă, pe marginea declarației făcute de Rareș Bogdan.

Premierul Nicolae Ciucă: Este normal ca românii să fie protejaţi

Premierul Nicolae Ciucă a mai adăugat că în luna octombrie va exista proiecţia de buget pentru anul viitor, reprezentanții coaliției urmând să anunțe măsurile sociale pe care le va lua Executivul.

„La fel vom face şi de acum înainte, foarte responsabil, cu cifrele pe masă şi în momentul în care vom avea proiectul de buget vom prezenta măsurile sociale, pentru că este normal ca românii să fie protejaţi, este normal ca economia României să fie protejată”, a conchis Nicolae Ciucă.

Întârzieri la plata recenzorilor, după o lună de zile de la terminarea recensământului