Reprezentanții unui ONG din Neamț, percheziționați la domiciliu

5 persoane au fost conduse la sediul IPJ Neamţ pentru cercetări ulterioare

Miercuri, pe 7 septembrie 2022, IPJ Neamț, prin Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat 5 percheziții la adresele de domiciliu ale reprezentanților unei organizații neguvernamentale. Persoanele sunt suspectate că ar fi comis infracțiunea de delapidare, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți non-profit.

Banii adunați erau folosiți în interes propriu

„Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2020 şi până în prezent, reprezentanţii unei asociaţii non-profit ar fi colectat sume de bani de la diverse persoane fizice sau juridice, din judeţele Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Bacău, sume care ar fi fost folosite în interes propriu, și nu în scopul pentru care a fost înfiinţată asociaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu, potrivit agerpres.ro.

Au fost descoperite mai multe sume de bani, în moneda națională sau valută

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au găsit la domiciliul persoanelor suspectate circa 15.000 lei, 3.700 euro, 120 de lire sterline și 20 dolari. Aceste sume de bani reprezintă mijloacele de probă pentru eventuala activitate infracțională.

Drept urmare, cinci persoane, având între 34 și 55 de ani, au fost conduse la sediul IPJ Neamţ în scopul unor cercetări detaliate.