Florin Piersic a împlinit vârsta de 85 de ani, declarând că ”fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranţă, cu bucurie”.

De asemenea, actorul a menționat că, deși ar fi preferat să-și sărbătorească ziua de naștere pe scenă, familia rămâne o soluție mai bună și mai sigură.

Deși Piersic obișnuia să împartă cu publicul sărbătoarea aniversării sale, din cauza situaţiei create de pandemia de Covid, a preferat un cadru mai intim, retrăgându-se într-o localitate din județul Cluj.

Mai mult, conform reporterilor Fanatik, se pare că îndrăgitul actor și-ar fi închis telefonul pentru a nu fi deranjat de multitudinea de felicitări. Deși mesageria vocală a fost blocată, aniversatul a putut fi contactat de președintele Klaus Iohannis, în cursul zilei de ieri, 27 ianuarie.

În urmă cu un an, șeful statului l-a decorat, pe Florin Piersic, dar, în 2021, actorul a precizat că mai așteaptă și alte distincții, deoarece are amintiri vechi, legate de relația cu șeful statului: ”Îl știu de când era primar la Sibiu și îl iubesc!”.

Florin Piersic: ”Fiecare an împlinit e o victorie

În cursul zilei de duminică, actorul a ținut să-și îndrepte atenția asupra publicului și admiratorilor și, printr-un mesaj publicat pe contul de Facebook, a transmis următoarele:

Mai e puţin şi intrăm într-o săptămână mare pentru mine, Florin. În câteva zile, împlinesc marele 85. Voi ştiţi că n-am avut niciodată reţineri în a-mi spune vârsta. Sunt actori şi mai ales actriţe care parcă sunt născuţi pe 29 februarie, aşa că înaintează în vârstă o dată la patru ani. De fapt, dacă mă gândesc bine, acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranţă, cu bucurie. O să vedeţi şi voi când veţi ajunge aici, ceea ce vă doresc din toată inima!”.

Ce pensie are Piersic după 65 de ani de muncă?

Deși are frumoasa vârstă de 85 de ani și o carieră fulminantă, Florin Piersic nu a fost recompensat cum se cuvine de statul român.

Conform unei analize făcute de jurnalista Loredana Ștefu, la Antena 3, artistul încasează de la stat o pensie în valoare de 2.000 de lei, la care se adaugă o îndemnizație lunară de la Uniunea Teatrala în valoare de 2.700 de lei. Deci, marele actor primește, în total, suma de 4.700 de lei.

Citește și: Socializare în pandemie: venituri record pentru Facebook