Firea acuză numiri politice în prefecturile din țară

Senatorul PSD este de părere că: „În loc de meritocrația și depolitizarea promise de USR, guvernul Cîțu livrează total opusul”

Fostul edil al Capitalei, actualmente senator din partea PSD, Gabriela Firea, acuză actuala guvernare formată din PNL, Alianța USR PLUS și UDMR că ar practica obiceiul vechi de când lumea, de a face numiri în funcție pe criteriu politic. „Sfidare la guvernare! Coaliția Dreptei mai dă o țeapă românilor!”, declară Firea pe pagina sa de Facebook. „Prefecții și subprefecții nu mai sunt înalți funcționari publici, profesioniști ai statului care să-și facă datoria indiferent de guvernare, ci vor fi numiți politic.”, adaugă aceasta.

Gabriela Firea, despre Guvernul Cîțu: „a schimbat, prin ordonanță de urgență, Codul Administrativ, pentru a face loc politrucilor săi”

În opinia senatorului Gabriela Firea, nici PNL și nici USR PLUS nu și-ar fi respectat promisiunile făcute în campania electorală, astfel că acum, românii „naivi” ar primi „țeapă”, „sfidare” și „abureli”, în schimbul punerii în practică a promisiunilor din campania electorală aferentă alegerilor parlamentare de la sfârșitul anului trecut. Astfel că, în loc de depolitizare, noua guvernare ar da curs politizării masive a instituțiilor statului, referindu-se aici, în mod deosebit, la numirile din cadrul prefecturilor din țară.

„În loc de meritocrația și depolitizarea promise de USR, guvernul Cîțu livrează total opusul, clientelism și politizare cât cuprinde.”, a mai scris social democratul Gabriela Firea, pe pagina acesteia de Facebook.

Pe de altă parte, este bine știut faptul că partidele politice au profitat, încă de la inventarea politicii, de astfel de practici, de nișare a „scaunelor”, în funcție de culoarea politică a pretendentului, astfel că ceea ce se întâmplă acum nu reprezintă vreo noutate pentru nimeni, însă reprezintă, probabil, o dezamăgire, de vreme ce alianța de dreapta promitea să schimbe modul în care funcționează administrațiile locale și centrale, lucru care, cel puțin deocamdată, nu pare să se întâmple.

Citește și: Năsui se răzgândește: nu mai vrea colaboratori ai Securității în minister