Năsui se răzgândește: nu mai vrea colaboratori ai Securității în minister

Inițial, ministrul Economiei declara că ministerul are nevoie de oameni experiență în administrație

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, totodată șeful USR București, nu excludea, într-un interviu, posibilitatea de a o angaja, pentru funcția de secretar general al ministerului, pe Florina Prisăcaru, relatează G4Media.

Întrebat la Digi24 despre alegerea făcută la momentul respectiv, ministrul Năsui declara că „e nevoie de oameni, de persoane care au experiență în administrație”, sugerând că Prisăcaru i-ar fi fost „recomandată de oameni care sunt în administrația publică”.

Cine este Florina Prisăcaru

În 2019, Florin Prisăcaru primea verdict de colaborator al Securității, motivându-și acțiunea cu vârsta fragedă pe care o deținea în acea perioadă (18 ani) și cu predispoziția spre a se lăsa influențată (de verișoara acesteia). În plus, varianta „din cărți” confirmată chiar de Năsui, Prisăcaru, ar fi, de asemenea, inclusiv o apropiată a lui Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, în guvernarea social democrată, fiind transferată de la Finanțe, la Curtea de Conturi, imediat după picajul guvernării Dăncilă. De reținut că la cârma Curții de Conturi se află un alt social democrat, Mihai Busuioc.

Iar dacă apropierea de PSD nu ar fi (sau nu ar trebui să fie) o problemă atât de mare, de vreme ce, eficiența la locul de muncă ar trebui să fie apolitică, așa cum sugerează, de altfel și ministrul Economiei, Claudiu Năsui (35 ani), atunci când vorbim despre colaboratorii securității, cei evidențiați de CNSAS și dovediți de instanță, situația se schimbă radical, iar o eventuală punere în funcție a Florinei Prisăcaru ar fi putut slăbi încrederea pe care cetățenii o au în actuala guvernare, autointitulată salvatoare a României.

Între timp:

Claudiu Năsui: „Am încercat să mut o directoare din ministerul finanțelor în ministerul economiei. Voi renunța la mutare”

În urma controverselor apărute, ministrul Economiei dă un pas înapoi și renunță la numirea Florinei Prisăcaru, amintind, de asemenea, și de „minciuna” potrivit căreia familia sa ar fi colaborat, la rândul ei, cu Securitatea.

„Văd că se reia minciuna că familia mea ar avea vreo treabă cu fosta securitate. Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta securitate, nici înainte de revoluție și nici după.”, a completat ministrul Năsui.

Citește și: Turcan mimează soluții: pensii speciale vs. CCR