mae
MAE

Un român se află printre persoanele care au murit în urma exploziei de la hidrocentrala de pe lacul de acumulare de la Suviana, în apropiere de Bologna, potrivit ziare.com.

O explozie puternică a avut loc marți la o hidrocentrală din zona Bologna. Bilanțul indică patru persoane decedate, alte trei sunt rănite şi cinci au fost date dispărute. Răniții grav în explozia de la centrala Enel din Suviana au fost internați în Parma, Cesena, Forlì și Pisa, relatează prefectul de Bologna Attilio Visconti, aflat la fața locului cu primarul metropolitan Matteo Lepore și Francesco Notaro, directorul regional al Brigăzii de pompieri.

Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produse marţi la hidrocentrala Bargi din Camugnano, a anunţat Ministerul Român de Externe.

MAE precizează că, până la momentul transmiterii știrii, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident. Reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcţie de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană, precizează Ministerul român de Externe. Percheziții în București și în două județe la membrii unei grupări care exploata cerșetorii din Gara de Nord