Șapte urși relocați din Sinaia în Gorj distrug gospodăriile localnicilor

Localnicii cer mutarea urșilor

Primarul localității Polovragi, județul Gorj, a anunțat că a solicitat administratorului Fondului de vânătoare să relocheze șapte urși aduși din Sinaia departe de gospodăriile din zonă, potrivit g4media.ro.

„Șapte urși au fost relocați de la Sinaia la Polovragi, la propunerea echipei de intervenție către Garda Forestieră și cu acordul gestionarul fondului cinegetic nr. 69 denumit Olteț, din județul Gorj, în luna iulie 2022″, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure

Edilul a primit un răspuns oficial de la Garda de Mediu. Primarul localității Polovragi a solicitat administratorului Fondului de vânătoare să relocheze urșii aduși din Sinaia departe de gospodăriile gorjenilor. „Cred că soluția cea mai bună este de relocare a acestor exemplare, pentru că există un pericol al agresivității acestora. Faptul că nu se speriau de petarde și că nu se speriau de prezența oamenilor ne-a făcut să credem că sunt relocați din alte zone, deoarece urșii din habitatul nostru se sperie și nu au atâta îndrăzneală. Am cerut relocarea urșilor. Acum, că a venit și răspunsul de la Garda Națională de Mediu sunt sigur că urșii sunt dintre cei aduși din alte zone“, a precizat primarul de la Polovragi.

Insula Capri a devenit supraaglomerată