Zeci de percheziții DIICOT în domeniul jocurilor de noroc 

Potrivit DIICOT, membrii unui grup sunt acuzați că măsluiau aparate de păcănele pentru a obține câștiguri mai mari

Zeci de percheziții DIICOT au loc marți dimineață în Caraș Severin, Timiș și București la persoane suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică şi evaziune fiscală. Potrivit DIICOT, s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, un număr de 26 de făptuitori din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii și angajați ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane au constituit un grup infracțional organizat, potrivit g4media.ro.

Grupul avea drept scop obținerea unor sume importante de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.

Membrii grupului infracțional au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători. „De asemenea, au modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari”, mai precizează DIICOT. ” 

Astfel, membrii grupului infracțional au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători. De asemenea, au modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, făptuitorii acționând pe trei paliere distincte. Primul avea în componență patru leaderi cu funcţii de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în judeţul Timiş.

Cel de al doilea palier, de execuție, a fost constituit din angajați ai firmelor care la comanda liderilor grupului se deplasau în locaţiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc și interveneau asupra acestora prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii. Pe ultimul palier acționau făptuitorii care aveau calitatea de administratori (în fapt sau în drept) ai unor locații în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispoziţie de liderii grupului infracțional în baza unor contracte de participaţiune/închiriere. 

Potrivit înţelegerilor stabilite anterior, aceștia anunţau membrii grupului infracțional, care operau pe palierul de execuție, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate pentru a veni să acţioneze cu dispozitive în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Câștigurile obținute din activitatea infracțională au fost însușite și împărțite în interiorul grupului de crimă organizată. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul IGPR – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Arad și Mehedinţi, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiş, Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara și specialiştilor din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara. Tânăr înjunghiat pe o stradă din Bucureşti