Incendiu de amploare la câteva blocuri din Craiova

Intervenția pompierilor e dificilă din cauza fumului dens și a flăcărilor de la etajele superioare

Pompieri
Pompieri

Un incendiu violent s-a produs joi dimineață într-un bloc din Craiova, fiind extins la blocurile din apropiere. Oamenii i-au agresat pe pompierii veniți la intervenție, la fața locului venind polițiști și jandarmi. Pompierii au cerut ajutor colegilor din Segarcea și Filiași. Cel puțin 20 de apartamente sunt afectate, potrivit primelor verificări, potrivit digi24.ro.

Oamenii susțin că pompierii au intervenit târziu, și că hidranții din zonă nu au putut fi folosiți pentru că nu erau funcționali.

 Locatarii spun că locuințele sunt asigurate, dar se tem că procesul de despăgubire va fi de lungă durată. Principala lor temere acum e legată de unde vor merge cei rămași fără casă. Incendiul s-a extins la cinci blocuri. La fața locului sunt și jandarmi. Situația a degenerat, oamenii au devenit violenți. Locatarii din blocurile evacuate i-au agresat pe pompieri, iar un bărbat l-a lovit cu palmele pe purtătorul de cuvânt al ISU. Oamenii le-au smuls pompierilor din mâini furtunurile cu care urmau să stingă incendiul.

La fața locului au venit polițiști. Peste 30 de pompieri încearcă să stinge flăcările violente.

 Două persoane au fost duse la spital după ce au suferit atacuri de panică, un bărbat fiind ars la mâini și a fost dus și el la spital. Incendiul a izbucnit la mansarda unui bloc și apoi s-a extins spre clădirea învecinată. Zeci de persoane au reușit să iasă la timp din clădire. O femeie a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Intervenția pompierilor e dificilă din cauza fumului dens și a flăcărilor de la etajele superioare. Pompierii au cerut echipaje suplimentare.

Păsările flamingo, alungate de uraganul Idalia