Renate Weber / Foto: Facebook

Avocatul Poporului, Renate Weber, a lansat un apel către președintele Klaus Iohannis. Starea de urgență… urgentă!

Supărată din cauza lipsei de reacție a președintelui Iohannis, acesta îl somează să instituie starea de urgență, întrucât condițiile actuale o cam cer, în opinia sa. De altfel, tindem să-i dăm dreptate doamnei Weber (de data asta), având în vedere rapiditatea cu care Coronavirus se răspândește. Astfel, într-un timp extrem de scurt există posibilitatea să atingem planul al treilea, adicătelea, cel ce se referă la depășirea a 100 de infectați cu virusul COVID-19.

În opinia Avocatului Poporului, președintele Klaus Iohannis ar trebuie să instituie cât mai repede starea de urgență, Parlamentul să o ia ca atare, pentru ca mai apoi să se impună măsurile necesare prevenției.

Citește și: Ipocrizia bate România: coronavirusul și alegerile locale

„Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale. Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României.

România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, transmite Avocatul Poporului, Renate Weber.

Citește și: Epidemia de Coronavirus, metamorfozată în pandemie

#News

Foto