O șalupă a intrat din plin într-un caiac cu copii, pe Dunăre

Se pare că nici pe apă nu mai există „siguranța circulației”

Un incident șocant a avut loc astăzi, la Orșova, după ce o șalupă a intrat din plin într-un caiac în care se aflau patru sportivi de la CSS Orșova, relatează Realitatea TV.  

Caiacul cu cei patru copii, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, a fost efectiv rupt în două, de forța impactului, iar incidentul a fost filmat de o familie ce se afla în vacanță, de altfel, aceasta a acordat primul ajutor copiilor.

„Victimele sunt patru băieţi sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. Se aflau la antrenament într-un caiac de 4. Copiii au fost transportaţi la spital pentru investigaţii. Din fericire, nu au fost răniţi și nu au necesitat spitalizare”, a declarat directorul Clubului Sportiv Școlar Orșova, profesorul Alexandru Ghițoaica, potrivit Realitatea TV.

Un copil ușor rănit în urma impactului

Conform IPJ Mehedinți, în urma impactului dintre șalupă și caiac, unul dintre copii a fost rănit, dar nu a fost necesară spitalizarea acestuia.

„Astăzi, ora 12,30, pe fluviul Dunărea, în zona municipiului Orşova, o ambarcaţiune de agrement a intrat în coliziune cu un caiac, în care se aflau patru persoane. În urma impactului, a rezultat rănirea unui minor, care a fost transportat la o unitate medicală pentru investigaţii de specialitate, fără a necesita spitalizarea. Persoanele implicate au fost recuperate din apă şi conduse, în siguranţă, la mal”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi.

Poliţiştii Postului Transporturi Navale Orşova, în colaborare cu Căpitănia Orşova, au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment.

Citește și: Ion Țiriac a renunțat la șefia FR Tenis