Ion Țiriac a renunțat la șefia FR Tenis

În plin scandal între federație, COSR și MTS, din cauza jucătoarelor care nu vor merge la Tokyo

Ion Țiriac a renunțat la conducerea Federației Române de Tenis într-un moment extrem de tensionat, după o serie de acuzații făcute de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, din cauza retragerii a patru dintre jucătoarele de tenis calificate în lotul olimpic pentru Tokyo. Mai mult, ministrul  a „amenințat” FRT că va tăia din fondurile pe care le-a direcționat spre federație, prin intermediul COSR.

„Ce finanțare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. El se face că dă bani Comitetului, Comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la FED Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună că are de dat 6 milioane la FRT, că e o decizie executorie”, a transmis Ion Țiriac, la DigiSport.

Sportivele au probleme de sănătate

Din cele șase jucătoare calificate pentru lotul olimpic, patru la simplu și două la dublu, doar ultimele două vor face deplasarea spre Tokyo, Monica Niculescu și Raluca Olaru.

Celelalte patru, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig, au acuzat probleme medicale. Însă faptul că Begu și Cîrstea au evoluat la Wimbledon au adus o umbră de suspiciune asupra stării lor de sănătate.

Simona Halep este accidentată la gambă, încă de la jumătatea lunii mai, motiv pentru care a ratat participarea la două turnee de Grand Slam, Roland Garros și Wimbledon – aici era campioana en-titre, însă și prezența la Tokyo. Irina Begu a declarat, în exclusivitate pentru site-ul Treizecizero.ro că suferă de mononucleoză, în timp ce Sorana Cîrstea a precizat că a evoluat la Londra, accidentată, în ciuda recomandărilor medicale.

Țiriac: „Sperăm să fie un preşedinte care să fie plătit”

Ion Țiriac a precizat, la Digisport, că din acest moment va răspunde doar pe „persoană fizică”, vizibil deranjat de acuzațiile celor de la COSR și MTS.  

„Pe mine de acum încolo mă întrebaţi ca persoană fizică, Ion Ţiriac. Pentru că luna asta oamenii de la federaţie îşi aleg un alt preşedinte. Sperăm să fie un preşedinte care să fie plătit, să fie prezent la 8 dimineaţa la federaţie şi să plece de la 8 seara. Aşa cum trebuie să fie şi secretarul general, pentru că altfel nu ajungem niciunde”, a menţionat Ţiriac, care este preşedinte din 19 iunie 2019.

Citește și: Contre între Eduard Novak și FR Tenis