Andreea Esca plănuiește să deschidă un hotel de lux în Cluj-Napoca

„Inima Transilvaniei”, un magnet și pentru magnați

Andreea Esca a fost afectată de pandemie, la fel ca cea mai mare parte din populație, doar că atunci când deții un imperiu, pierderile sunt mai mari decât atunci când ești un simplu slujbaș.

Andreea Esca a pierdut un milion de lei în anul 2020, concret, compania Andreea Esca SRL, administrată de soțul ei, Alexandre Eram, a avut o pierdere anuală de aproximativ 40.000 de lei, cu toate că în anul precedent, 2019, societatea avea un profit de 1,16 milioane de lei. Datele acestea au reieșit dintr-un bilanț depus de societate la Ministerul Finanțelor, potrivit cancan.ro.

Presa clujeană anunță că Andreea Esca va încerca să recupereze aceste pierderi printr-o invesiție importantă pe care prezentatoarea de la Pro TV o va face în „inima” Clujului, la numai 5 minute de mers pe jos de Catedrala Sf. Mihail, punct de interes turistic aflat în Piața Unirii.

De la clădire istorică, la hotel de lux

Recent, Andreea Esca a achiziționat mai multe clădiri istorice în centrul istoric al orașului, ele urmând să-și schimbe destinația din imobile de rezidență în apartamente de închiriat. Terenul pe care se va construi imobilul de lux are 1.144 mp, conform actelor aprobate de Consiliul Local. Pentru că familia Esca – Eram şi ceilalţi proprietari nu pot demola clădirea istorică cu valoare de patrimoniu, ei o vor modifica şi renova total. În acest scop au angajat o echipă de şase arhitecţi. Potrivit aprobării date de Consiliul Local, investitorii au obligaţia ca în doi ani să ridice clădirea, anunță Ziua de Cluj.

La 40 de km de Sibiu, la Porumbacu de Sus, Andreea Esca deține un lanț de pensiuni, pentru care a investit timp și bani aproape doi ani de zile. Aici şi-a petrecut copilăria ştirista, care, îndrăgostită de aceste locuri, a dezvoltat un adevărat paradis turistic din dorinţa de a-i aduce şi pe alţii să descopere frumuseţea satului și viața la țară. Dar nu doar casele sale, transformate în pensiuni, îi fac pe turiști să se oprească aici, ci locul desprins parcă din basme, care păstrează încă vii tradițiile, potrivit Taifasuri.ro.

Citește și: Dorian Popa rupe gura târgului, în Constanța: va avea propriul cartier rezidențial