Epidemia de Coronavirus capătă alt nume

Deși nu e chiar prima dată când cei de la OMS aruncă cu termenul de „pandemie„ în noi, iată că acum acesta este formulat într-un mod oficial. Da, se pare că epidemia de Coronavirus tocmai ce s-a transformat într-o „frumoasă” pandemie, după cum anunță Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Întrucât situația din lume cu privire la numărul infectărilor, însă și cea a deceselor provocate de COVID-19 a înregistrat o creștere alarmantă în ultima perioadă, se cer măsuri speciale pentru prevenție însă și pentru vindecarea cazurilor deja existente.

Epidemia săltată la grad de pandemie

„Am estimat că (noul coronavirus) Covid-19 poate fi caracterizată drept o pandemie”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă la Geneva.

„În zilele și săptămânile ce vin, ne așteptăm să vedem crescând numărul de cazuri, numărul de decese și numărul de țări afectate”, a completat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Între timp, în România

Între timp, la noi în țară situația pare gravă și nu prea. În comparație cu alte state europene, România înregistrează în acest moment un număr scăzut de infectări, și anume 38, cu 0 decese.

Citește și: Papa Francisc despre coronavirus: să ne rugăm

#News