Informarea corectă, esențială

În plină criză de Coronavirus, știrile false nu fac decât să înrăutățească starea de panică deja instalată în sufletele românilor. Așadar, este foarte important să știm să triem știrile de tipul fake news de cele corecte, adică cele care nu-s menite să sădească panică, ci să informeze. Până la urmă, cel mai important lucru este să rămânem calmi, însă obiectivi. A rămâne calm nu înseamnă a rămâne indiferent situației de față, ci a lua decizia potrivită la momentul potrivit, făcând o medie.

Astfel, acuzând propagarea știrilor false, președintele Iohannis a sfătuit populația să nu țină seamă de ceea ce zic anumite publicații ori anumiți politicieni care au senzația că le știu pe toate, singura cale spre informarea corectă reprezentând-o sursele guvernamentale.

„Dacă îmi permiteți să vă dau un sfat, așa, colocvial. Dacă vă uitați la televizor și vedeți politicieni care dau sfaturi la toată lumea și le știu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbați canalul.

Luați sfaturile de la autorități! Autoritățile sunt pregătite, vă dau cele mai bune sfaturi și sunt, cum se spune, pe fază.

Deci, ceea ce comunică autoritățile care se ocupă de gestionarea crizei, asta este indicația care este bine să fie urmată”, a declarat președintele Klaus Iohannis

Citește și: PSD îl ceartă pe Iohannis și Iohannis nu se supără

#News