Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

PSD îi pune piedică lui Iohannis sau Iohannis îi pune piedică PSD-ului? Mi s-a părut sincer și de bun simț mesajul președintelui, doar că nu e o veste nouă. Totul sună ca și cum azi ar fi aterizat virusul pe teritoriul României, iar epidemia cu coronavirus nu e chiar un subiect de actualitate. S-a discutat, s-a dezbătut, s-au sesizat și partide și ministere. Și, indiferent de câte partide țipă și se ceartă între ele, noi rămânem undeva la mijloc.

Citim, ascultăm declarații și privim o luptă constantă care nici legătură cu sănătatea noastră nu are, nici mijloc de prevenție nu se vrea a fi.

Chestia cu ”niciodată nu e prea târziu” e relativă în cazul de față. Strict din punctul meu de vedere, cred că declarația de mai jos a președintelui ar fi trebuit făcută cu ceva (mult) timp în urmă:

”Toate măsurile adoptate, oricât de drastice ar părea acum și oricât disconfort ar provoca, sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare.Știu că pentru mulți aceste măsuri înseamnă să facă unele sacrificii, dar este vital să le facem acum, pentru a-i proteja pe viitor de sacrificii mult mai mari și pentru a proteja familiile, părinții, bunicii noștri.

Sănătatea și siguranța cetățenilor români reprezintă prioritatea zero, orice alt lucru trece în plan secund! Fără îndoială, drepturile și libertățile fundamentale trebuie respectate, dar nu vom ezita să adoptăm și să implementăm toate măsurile care se impun. Dar efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea totală a cetățenilor.

Dragi români, depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus! Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dumneavoastră și pe semenii dumneavoastră!”

Ok, Klaus, dar nu ai zis nimic nou.

În replică, PSD se supără pe Iohannis (pe Facebook) și aduce în discuție un subiect la fel de vechi: anticipatele.

”Președintele Iohannis a spus aseară ceea ce #PSD spune de două luni de zile: ”Sănătatea și siguranța cetățenilor români reprezintă prioritatea zero, orice alt lucru trece în plan secund!”

Deci am avut dreptate! NU anticipatele! Președintele Iohannis și PNL au greșit enorm când au aruncat România într-o criză politică prelungită.

Responsabilitate înseamnă să ai grijă de fiecare membru al #familiei. Să găsești soluții pentru fiecare!

-Care sunt măsurile concrete pe care le-a propus Președintele Iohannis?

-Care este pachetul de măsuri economice menite să susțină mediul de afaceri?

-Care sunt măsurile concrete care să apere și să susțină românii?

-Care sunt măsurile concrete pentru a-i ajuta pe românii din Diaspora?

Nici președintele Iohannis, nici PNL nu au anunțat vreuna dintre măsuri… doar o sumă de sfaturi și bune intenții. Vorbe goale!”.

Nu m-aș băga în polemici și analize pe text, chiar nu mai vreau să știu ce a vrut să spună poetul (sau poeții, în cazul de față) dar, la noi, toate merg pe principiul ”Țara arde și baba se piaptănă”. Unde, baba noastră e formată din două partide.

Citește și: ALDE îi propune un târg lui Firea, pentru a scăpa de coronavirus

#News