Campionatul național de turnătorie se desfășoară în acest moment în România

Cum metehnele vechi și comuniste dispar greu, iată că odată cu instalarea virusului hapsân pe teritoriul țării noastre, au reapărut și turnătorii. Da, oamenii se duc de bună voie la DSP și-și reclamă vecinii veniți din Italia de curând. Ceea ce e, până la urmă, o lamă cu două tăișuri.

Pe de-o parte

Îi avem pe cei speriați de orice vine cu accent italienesc la pachet. Ăia de nu și-ar mai comanda acum nici măcar o pizza, pentru că la bază, e italieniească. Ăia care nu se gândesc că atunci când golesc supermarketurile de mâncare și farmaciile de spirt, poate ar mai avea și altcineva nevoie. Și tot ei sunt cei care-i transformă pe copiii adoptați ai Italiei în persona non-grata.

Și-apoi, pârâtul vecinilor veniți din Italia pe furiș este, într-adevăr, o măsură de siguranță națională, însă toată treaba asta se poate transforma rapid într-o vânătoare de vrăjitoare care poate scăpa de sub control mai ceva ca-n romanele apocaliptice ale lui Stephen King.

Pe de altă parte

Îi avem pe cei ce au impresia că indiferent de unde-ar veni, n-are cum să li se întâmple tocmai lor! Păi, de ce, domnule, să stăm noi în carantină? Cine ne aduce nouă apă și mâncare? Și cu claustrofobia ce ne facem? Nu prea știm noi ce-i aia, dar am auzit că e nasoală!

Oameni egoiști care preferă să-i infecteze pe toți ceilalți cu care intră în contact, doar de dragul de a nu rămâne blocați într-o Italie pustie și dezolantă.

Să ne amintim faptul că de ieri până azi cazurile de infectare cu Coronavirus s-au dublat. Da, într-o zi au sărit de 17 la 31, uite-așa, puf! Câteva dintre ele fiind cauzate tocmai de inconștiența unora ce au preferat să fenteze autoritățile, fentând, astfel, și sănătatea publică.

Oameni buni, atunci când ne aflăm într-o situație de risc, nu mai există tu și eu, există noi. Nu de alta, dar ideea aia cu „mie n-are cum să mi se întâmple” se poate transforma rapid în genocid. Până la urmă, și inconștiența e tot un fel de crimă, iar în anumite cazuri, chiar cu premeditare.

Concluzie? N-am!

Așadar, cum o fi mai bine, oare? Să ne continuăm campionatul național de turnătorie, ori să sperăm că cei veniți din țările afectate vor avea bunul simț să respecte normale de siguranță națională? O întrebare fără răspuns. Oricum o dai, tot cu virgulă dă.

Citește și: 70 de angajați ai Primăriei Capitalei, trimiși să stea în izolare la domiciliu

#News