Adolescent mort după ce a băut prea multe băuturi energizante

El a suferit un infarct, = murind sub ochii colegilor

Energizant
Energizant

Un adolescent de 17 ani, din Iași, a murit după ce a consumat prea multe băuturi energizante. Băiatul se afla la o școală de vară, unde a suferit un infarct. În ciuda eforturilor medicilor, tânărul nu a mai putut fi salvat, murind sub ochii îngroziți ai colegilor, potrivit digi24.ro.

„Un apel prin 112 ne-a anunţat despre un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient. A fost acolo echipajul de terapie intensivă SMURD, care a găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student de la Facultatea de Geografie, un lucru foarte corect făcut de acel tânăr. S-a continuat resuscitarea avansată, pacientul fiind în fibrilaţie ventriculară iniţial de stop cardio-respirator, ulterior asistolă”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

Mama copilului susține că este un fenomen destul de întâlnit în rândul adolescenților, aproape imposibil de controlat.

Poliția din Iași a deschis un dosar în acest caz. Potrivit mamei adolescentului Ionela Tanasă, băiatul i-a spus că a fumat foarte mult și consuma câte 3, 4 energizante pe zi.


„Mi-au spus că Ianis nu a vrut să mănânce în ultimele zile, era foarte bucuros, fericit, nu a avut nevoie de mâncare. Nu voia, i s-a dat și nu voia. Mi s-a spus, în schimb, că a fumat foarte mult și consuma câte 3, 4 energizante pe zi. Atât mi s-a spus mie, dar eu nu știu ce anume, câte a putut să consume copilul ăsta. Este un trend, se duc la școală și consumă toți o dată, deci se iau unul după altul, este pur și simplu un trend. Eu nu am știut că consumă, în schimb mi s-a spus că a fost văzut cu energizantul, bunica l-a văzut cu energizantul. Știu că toți copiii consumă și aș vrea să nu mai sufere nimeni”, a declarat mama adolescentului.

5.000 de monede vechi de aproape 500 de ani, descoperite în județul Bihor