Ministrul Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii

E un gest de onoare, a comentat Marcel Ciolacu

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat joi dimineață că va demisiona, după ce a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu, potrivit unor surse guvernamentale. Demisia lui Budăi vine în contextul scandalului azilelor groazei, fiind prima demisie la un nivel atât de înalt din partea unui oficial în acest caz. DNA a deschis un dosar care vizează modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au făcut datoria în scandalul azilelor, potrivit g4media.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ministrul Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii.

”E un gest de onoare. Am avut o discuție dimineață cu dl ministru Budăi, care m-a anunțat că își depune demisia. Aceasta e reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a spus Marcel Ciolacu.

 Vicepremierul Marian Neacșu va fi ministru interimar al Muncii după demisia lui Marius Budăi. Noul ministru al Muncii va fi desemnat de PSD lunea viitoare, când va fi organizată o ședință a Consiliului Politic Național.

În urmă cu câteva zile, Marius Budăi spunea: „demisia mea nu contează. Ce este important în momentul de față e să fie rezolvate toate problemele din centre”.

După ce au apărut primele informații legate de ororile la care erau supuși bătrânii în azilele din Voluntari, Marius Budăi spunea într-o conferință de presă că în dosarele de acreditare a găsit fotografii care arătau imagini total diferite față de cele prezentate în ultimele zile. „Ceea ce m-a contrariat foarte mult e ceea ce am găsit la nivelul dosarelor de acreditare, o discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public. Trebuie să fim foarte atenţi la fotografiile pe care vi le arăt care sunt într-o discrepanţă majoră cu ce au prezentat procurorii DIICOT. Veţi vedea că sunt nişte condiţii de lux, în totală discrepanţă cu ceea ce practic public s-a prezentat până acum. Eu sper şi cred, şi pozele continuă sunt foarte multe fotografii de la dosarul de licenţiere şi cu paturi, cu condiţiile de locuit. Lipsesc de aici din unele dosare, lipsesc fotografiile cu oameni, însă discrepanţa fiind uriaşă trebuie să vedem cum a fost posibil aşa ceva. Toate aceste probe, începând cu februarie 2023 au fost puse la dispoziţia DIICOT şi sper ca aceste organe să facă lumină cât mai rapid”, declara Marius Budăi.

Alertă de ploi și vijelii în județele din sudul țării