Chatbot-ul Bard, lansat de Google în România

 Bard este disponibil, inclusiv în limba română, la adresa bard.google.com, pe desktop sau mobil, iar interacțiunea se poate face prin text scris sau voce.

Google a lansat astăzi și în România, în limba română, chatbot-ul Bard, o soluție experimentală ce permite utilizatorilor să interacționeze cu inteligența artificială (AI) generativă. Gigantul tehnologic american a întârziat lansarea inițială a Bard în Europa pentru a îmbunătăți transparența și a aborda preocupările legate de confidențialitate și pentru a se conforma autorităților de reglementare, potrivit economedia.ro.

 Bard este disponibil, inclusiv în limba română, la adresa bard.google.com, pe desktop sau mobil, iar interacțiunea se poate face prin text scris sau voce.

Aceasta este parte din cea mai amplă etapă de extindere a Bard, care cuprinde toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene, precum și peste 40 de limbi, inclusiv spaniola, germana, araba, chineza și hindi. În prezent, Bard este disponibil în majoritatea țărilor din lume și în cele mai vorbite limbi la nivel global. Bard este un model lingvistic de mari dimensiuni, cunoscut și sub numele de AI conversațional sau chatbot, capabil să comunice și să genereze text într-un mod asemănător omului, ca răspuns la o gamă largă de solicitări și întrebări. Bard este o soluție în curs de dezvoltare, care poate ajuta utilizatorii să fie mai productivi și creativi.

Bard ajută oamenii să dea curs curiozității și imaginației, să-și testeze ideile și să creeze pe baza lor. Bard combină amploarea cunoștințelor lumii cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor mari de limbaj ale Google

Bard se bazează pe informații la zi de pe internet pentru a oferi răspunsuri de calitate, bazate pe informații actuale. Bard generează în limba română diferite formate de text creativ – de la poezii, cod, script-uri, email-uri, mesaje, etc – și va răspunde la întrebări într-un mod cuprinzător și informativ. De exemplu, poate răspunde la o cerere de tipul ”Recomandă o mâncare cu următoarele ingrediente: năut, ardei și fasole verde”, „Fă-mi un rezumat al următorului text”, „Dă-mi câteva sfaturi care să mă ajute să citesc mai multe cărți anul acesta” sau „Ajută-mă să scriu un text despre cei mai cunoscuți scriitori români în străinătate”.

Adolescent mort după ce a băut prea multe băuturi energizante